Транспортний без-віз із Туреччиною до закінчення війни.

Україна продовжує реалізацію “транспортного безвізу” з Туреччиною до завершення війни, підтверджуючи це угодою між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством транспорту та інфраструктури Туреччини. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Згідно з узгодженням сторін, лібералізація вантажних перевезень, відома як “транспортний безвіз” з Туреччиною, залишатиметься актуальною до завершення конфлікту. Це включає в себе двосторонні вантажні перевезення та транзит.

“Продовження лібералізації вантажних перевезень – це приклад прийняття рішень на основі аналізу цифр та реальних показників, спрямованих на позитивний вплив на ринок двосторонніх перевезень. Приблизно 15% нашого експорту до Туреччини здійснюється автомобільним транспортом, а турецькі компанії автомобільним транспортом імпортують практично 60% від усього обсягу товарів”, – заявив Віцепрем’єр-міністр з питань відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Зазначено, що для здійснення вантажних і транзитних перевезень не потрібно дозволів, а угода також передбачає бездозвільний проїзд для порожніх вантажівок.